Recept på äggrätter

Recept Skala ägg Äggkokare Hälsofördelar Ekologiska & KRAV FAQ om ägg
Stekt ägg med ris

Stekt ris med ägg

Stekt ris, eller "fried rice", med ägg och grönsaker är en rätt som förmedlar en asiatisk känsla. Grönsaker som lök och morötter blandas och steks tillsammans, vilket gör att de tar upp varandras smaker. När riset tillsätts smaksätts det med chilisås. Äggen, som knäcks över rätten, ger riset en härlig fyllighet.

Se receptet på stekt ris med ägg här

Äggbenedict

Äggbenedict

Pocherade ägg kan verka invecklade och lite pretentiösa, men om du ger det tid kommer du att skapa en rätt som inte bara imponerar på dina gäster, utan även på dig själv. Dessa mjuka eggs benedict serveras dessutom med en hemlagad hollandaisesås. Det är verkligen lyxigt!

Se vårt recept på ägg benedict här

Pocherade ägg

Pocherade ägg

För att göra frukosten, brunchen eller bjudningen extra lyxig, prova att servera förtjusande pocherade ägg! Pochering av ägg innebär att man låter ett rått ägg sjuda i virvlande kokande vatten, en teknik som kan vara lite av en utmaning att bemästra. Se vårt goda recept här.

Se vårt recept på pocherat ägg här

Stekt ägg

Stekt ägg

Stekt ägg är det ideala komplementet till nästan alla rätter. Det fungerar utmärkt både till frukost och middag. Ja, till när som helst faktiskt. Dessutom är det busenkelt att göra stekt ägg med både kryddning och tillbehör.

Se vårt recept på stekt ägg här

Potatismos med ägg

Potatismos med ägg

Potatismos är fantastiskt gott och du kan äta nästan vad som helst till det – men visste du att ett ägg i moset gör det ännu godare? Bara knäck ner ett ägg i moset och njut av en bättre matupplevelse!

Se vårt recept på potatismos här

Recept på mat utan ägg

Amerikanska pannkakor utan ägg

Klassiska, tjocka pannkakor i amerikansk stil, utan ägg, men med mycket lönnsirap. Perfekt till frukost och som mellanmål. Fixat på 30 minuter.

Se vårt recept på amerikanska pannkakor här